Saturday, August 30, 2008

Tentang Seseorang

Yay!Lagi 1 jam akan gerak pulang.
Balik ke KL..yeyeyeye/...

And as usual going to miss my Tayunk and my "Tentang seseorang" the most!

Tadi di kafe masa tengah dinner.Something happen between me and tayunk.
Orang lain tengah bercakap and suddenly both of us macam terdengar one of our friend cakap nama tentang seseorang.

Secara automatis..

Tayunk and me look up and...

me:Dengar?
Tan: Dengar..hehehehe
*Me and tayunk look..look around cafe....
me:Ada?
Tan:Takde pun..kat sana ada?
me: takde...
tan:mmm....apa yg dorng ckp..
me: Takyah ar tanya buat malu jer....

Dan kami pun gelak berdua and trus makan.And masa dah habis makan."Tentang sesorang" turun ke kafe untuk makan!!!!OMG!!!!!hehehehe...tengok dia buat kali terakhir before balik KL..

(l-r)Me,Tayunk,Yana

Thursday, August 28, 2008

Philosophy?Psychology?Physiology?

Siang tadi sangat tekanan dengan TOS.Baca,buat latihan tak dapat jawapan,baca lagi,buat latihan tak dapat jawapan lagi.
Rasa macam nak give up dah pagi tadi masa study.At 12noon pergi ke kelas Islamic Institution.
Kelas Mr N.
Mr N macam tahu2 je yang I was feeling so down and thinking of giving up on everything without even trying.
Mr N tetiba hari ni cakap pasal "How to control Your mind?"

"Manusia boleh control everything oh their body.We can even control our blood flow.So before you start studying or attending your lecture,cakap dengan otak kamu sendiri.Cakap lah...Otak tenang,jiwa tenang,nak terima benda baru......"
(Not his exact word but some sort lah)...And I just know that when we moved,we used oxygen.So we should move less when studying because our mind needs lots of oxygen to think.

Dan Mint pun terus mengarang kata-kata untuk diri sendiri before mula study.
Idea tercetus masa tengah menyalin kata-kata Mr N.And masa Mint tengah menulis,Mr N is explaining about "Phase In life towards Marriage".

Mint nak belajar,
Otak, Hati, jiwa tenanglah,
Tolong tenang,
Tolonglah..
Jangan kacau-kacau eh,
Nanti bila tenang,
Mint boleh belajar,
Boleh berjaya,

Jiwa jangan kacau-kacau,
Tenang untuk seketika je,
Mint nak belajar,

Hati jangan kencang,
Mint nak ketenangan,
Nak berjaya,

Otak jangan celaru,
Mint nak berfikir,
Nak terima benda baru,

Badan jangan banyak gerak,
Tenang je,
Gerak bila perlu eh,
Mint nak selesa,

Otak,Jiwa,Hati,Badan,
Tenang eh?
Nanti Mint bagi ganjaran,
Mint bagi kejayaan dan kebahagiaan.

It's more like I'm talking to my inner self.

p/s:Tadi test TOS ...confirm gagal!...Ntahlah.Work harder!

Tom Tom Bak

Semalam jawab test soil.And dengan bangganya nak announce that,I'm so gonna fail because out of 3 question I only managed to answer 1 question. Itu pun halfway jer.

Memang teruk lah.
And malam nie test TOS pula.Lagi lah mati.
Rasa macam taknak masuk ambik test langsung.Yelah,daripada berlakon konon2nya bijak:
  1. Termenung sambil merenung kertas soalan.Kononnya sedang berfikir panjang sambil recall balik apa yang dah di ulangkaji.Tapi kebenaranya,otak dah melilau ke tempat lain and tengah memikirkan macam mana nak cari markah to cover up markah test ni yang memang dah confirm fail.
  2. Tulis jalan kerja panjang2 sebab orang kat sebelah dari tadi asyik menunduk menulis.Nanti kalau tak tulis nampak sangat lah tak boleh jawab.Lagi-lagi kalau kat sebelah tu bebudak lelaki yang agak handsome,lakonan konon2nya memberi konsentrasi pada test amat hebat.Padahal,sedang mencuri2 pandang lelaki di sebelah semasa dia khusyuk menjawab.
  3. Lepas test pulak,semua orang akan bising and keluar lah kata2.."Argh susah betullah test tadi,aku takleh jawab","Ish confirm aku gagal lah","Macam tak pernah belajar je aku rasa","Sia-sia aku study semalam"....Tapi bila orang tanya Mint,my answer will be,"Mmm..oklah."..tapi dalam hati sebenarnya macam nak menjerit!!Tapi nak jaga muka punya pasal,jawab je lah tu.Sampai je bilik apa lagi blogging ar untuk meluahkan kebengang-an tak dpt jawab test tadi. Oh ya!,mereka yang beri jawapan common konon takleh jawab tu,result sume tak bleh blah!gempaq2 and markah rendah sikit pun nak bising,Mint yang gagal nie cool jer.
Ahhahaha....malam nie quiz and I'm spose to study right now,lagi brapa jam jer!...tapi me being me..I'm so damn gila blur!!!!!dah baca byk kali macam faham,bila buat exercise macam ayam jer,jawapan sume tak dapat..

Tuesday, August 26, 2008

God Bless Me

Today quiz Theory Of Structure(T.O.S).
Subject nie memang membunuh.Memerlukan tahap permikiran dewa-dewi kalau nak berjaya dalam subject ni.Tapi kalau orang tu rajin tak mustahil lah.

Quiz yang sangat digeruni!
Dah tau susah,lagi Mint malas study..hahaha.
Kuiz pagi tadi,tapi semalam I kluar bersukaria.
Dah keluar dari kul 5ptg sampai kul 930 mlm.For sure penat...and semalam Mint dpt headache.
At 11 mkn panadol,and at 12midnight,secara automatis my badan bergerak.Tutup the laptop and head to the bed!..tidur dengan tak sengaja tanpa study! tanpa mencuci muka!dan tanpa memakai retainer!....dah kata tindakan secara automatis.

Pagi td tersedar at 6am.pergh..bangga bangun awal.
Terus study Islamic Institution (sebab ada test!ahhahaha..test kul 8am plak tu)..study Islamic for fifteen minutes then trus menelaah subject yang langsung tak faham apa-apa..T.O.S...

Kul 8 jawab test Islamic mcm tak jwb test sebab refer notes and berbincang.memang i tak prepare langsung.

Then ada break onehour. I bukak buku T.O.S tapi tak baca,juz renung sambil berchit-chat dengan girlfriends.

Kul 10...masa yang dinanti-nanti....quiz T.O.S!!!!!
Memang sgt takut masa nak dpt question tu..sebab I memang tak faham and klu faham pun 2% kut..


Soalan yang diberi adalah seperti dlm buku. Kebetulan it was the question on the page yg I renung selama satu jam tadi!!!!....So I terus terbayang-bayang diagram yang perlu dilukis!!!...Me and Yana dengan bangga nye menjawab...
Alhamdulillah...dapat jawab..
Anyhow,we didn't get the final answer because we are in a rush.My idea came so lambat and it was a 10minute quiz.
Tapi I'm so confident that I'll get at least half of the marks lah.



Tomorrow:Test Soil
Thursday: Test T.O.S!!!!!!(gilalah banyak kena cover in one day!!)
Friday: Test fluid

Monday, August 25, 2008

Lion King!!!-Part 2

In my post Lion King-part 1,
I say that my hair look like a lion.Well I'm not lying ok.

Anyway,in my last post, I said that I'm going to do my rebonding in my upcoming holiday..
So last week was my break...and.....I DID IT!!!on Monday 18-8-08
So glad!

Oh ya..a picture tell a thousand words!so enjoy ....(a


1130am:mama send me to Aunty Kelly's salon
(see!!!My hair look like a lion's hair!)






after ironing,put on some stuff that i don't know what..
and gotta stay static like that for 45 minutes!

Then...cuci time.after cuci,she put on some dunno what.
...wait for 10minutes...
Cuci that 10minutes thingy...
She put something and have to wait for 15 minutes...




Then.....dry my hair...blow2....
And I finally get my straight hair at 430pm.WOAH!..ehehehe ...1130am-430pm.
Penat ok..hahaha...
Oh ya,the result....................

















































HAhahahhaha...the hair look nice kan??I know i look ugly,dengan baju tidur lagi..muka tak mandi!!huhu.....
I loves my hair!!!!et least there is something on me that is beautiful!!...I love me!!mwahahha

Tuesday, August 19, 2008

Malas mo type.

Sabtu-Menyambut Nifsu Syaaban dengan membuat family gettho
Sunday-Berjalan-jalan di Masjid India,dengan tak mandi dari pagi..hahaha
Monday-Rebonding rambut dri kul 1130 sampai 4ptg.

Skarang rambut dah flat gila.Nak keluar kena pakai hat.Coz i cuma ada hat je pun.
Dahlah esok which is ari tuesday,ada janji temu dengan aimi...Arghh..Takkan nk pakai cap???jalan2 di tengah times square??Lanatak ar...style pelik sket apa salah.hahahaah..

Malas nk update pnjng2 kerana malas nak upload gambar and malas mahu type.
Saya nak study pulak.Bye!!

Friday, August 15, 2008

Going Home

Yay!!Lagi 2 jam akan naik bas and bertolak pulang ke Kuala Lumpur.

Sekarang amatlah mengantuk tapi mana boleh tidur,nnti kalau overslept tertinggal bas plak.
Dahlah barang sume tak pack lagi.

Oh ya.
My holiday.I don't have any plans yet.So anyone out there,kalau nak teman berjalan2,jom2.
Hehhehehe..

One week break,got lots of thing to study,all the tests is after the break.
So hope that I will study during the break,and catct up some things that I'm so damn blurr about.

For this one week,maybe I'm going to miss my friends,Maybe??Hahhahahaah...but I'm so damn sure that I'm going to miss my "tentang seseorang" and Tayunk!!..."tentang seseorang" is my new obsession that I share with my Tayunk.hehehe..

Tayunk..she's my classmate.I'm so glad that I met her. And now we're so closed because of that "tentang seseorang".

Why "tentang seseorang"?...Well,I'm the only one who call it "tentang seseorang".I took it from the movie AdaApaDenganCinta. And now I can't get enough of the poem,"tentang seseorang"..I listen to it many times everyday!...

Gonna miss "Tentang Seseorang"!!!!....and Tayunk! and all my friends...

Wednesday, August 13, 2008

I'm Blind

Tadi saya,Azmeen Aida telah menggunakan segala kelogikkan dan kekreatifan permikiran saya untuk menjawab Quiz dan Test subject Building Supervison.

Dalam kata lain,Mint takleh jawab.Blur.Kosong.Macam tak pernah belajar je.masa tu rasa macam nak hand-in jer paper tu tanpa menjawab.Memang blur sangat.

Oh ya.Mint taktau lah apa background blog nie sekarang

Ceritanya….

Last 2 days,tengok blog si Aimi,dan background dia sangat comel.Jadi Mint pun pergi pilih background dari website yang sama,dan pilih.Tapi bila tengok blog,Just PLAIN WHITE.So I try upload another background,still Plain WHITE.

So,yestersay suruh Aimi buatkan.And dia suruh I tengok.And bila Mint tengok,STILL PLAIN WHITE.Tapi aimi cakap,kat laptop dia appear comel

And at my Cbox, si Anna cakap pasal my background.So maybe ada lah kut background tu,tapi my laptop bermasalah.

Tapi I try tengok my blog kat my fren laptop,takde jugak background yang comel itu.Haish…pelik lah,bila tengok blog si Aimi tu elok jer background dia appear.padahal source yang sama.

Rasa macam apa je,blog sendiri tapi takleh tgk.

Ntahlah.

Lagi 2 hari,or may I say 1 day.Nak balik!!!huhu

Can’t wait. One week holiday!

Oh yeah,I’ve to finish this one assignment before balik.And saya sangat malas.Tapi akan berusaha untuk mengikis perasaan malas dan buat assignment.



p/s:Takleh bwat font colourful sebab,taktahu my background actually colour apa...such a loser kan?

Monday, August 11, 2008

I found a new BIATCH!

semester nie start dengan bahagia..
semua happy2...bahagia..senyum-senyum..gelak-gelak.
kerja pun semua perfect,siap.

But not until today.
I found someone.Yang selama nie berlakon macam pari-pari yang baru tiba dari syurga,Senyum nak nampak innocent,Muka nak suci je kan.
Tapi hari ni I see her true colours.She's a B_I_T_C_H

Me and my friend,we are so tak berpengalaman and macam sengal-sengal dan suka buat kerja yang diberi secara relax.
Tak pernah tergopoh-gapah,tapi kerja last minute tu normal lah kan.

Tapi semenjak that bitch datang,macam apa jer.
Memula nak tolong kitaorng yg sengal nie.Memang suci gila cara dia cakap,baik sangat.Tapi tetiba dia pulak mengeluarkan kata-kata yang menggambarkan, kononnya beban tugasan nie semua kitaorng serahkan kat dia.

We only ask for your GUIDE!!
Bukannya suruh kau buat sorang!!!tak fahamke?kitaorng yang muda dari kau pun faham je.selama ni kitaorng buat kerja relax tapi siap on time jugak.Argh...

Sunday, August 10, 2008

Hari Ini dalam Sejarah

Pukul 8:08,bertarikh 08/08/2008,bertempat di ZDK24 UMP.Kelas Theory of Structure,dengan berlatar belakang kan suara En F sedang memberi lecture.
Azmeen dan Aimin telah melaksanakan ring exchange yang diplan.
And ia berlaku dalam kelas masa orang semua tengah sibuk concentrate kat lecture.
Rasanya sharp kul 8:08 , i passed the ring to her and she wore it...and TADAAAA!!!!!




Kenal si Aimin nie masa di UMP.Same kelas dengan dia dari sem1 sampai lah sekarang ni sem3.Hope we remain bersama till the end! Kitaorang dua boleh rapat sebab perangai macam nak dekat sama. And both of us are still single!.
So,bleh "cuci mata" sama-sama.Dulu masa sem1 budak2 perempuan lain semua ada partner except Azmin and Aimin. So masa tu kitaorang jadi lagi rapat.
And the,both of us are an extreme pemalu.Sangat senyap bila berada di khalayak ramai.
Plus, both pun from girl school, so we have many things in common.
Even our names rhymes. Azmeen and Aimin.
Bila digabungkan ....Azmeen+ Aimin= Aimeen @Azmin

Cool kan?



Then,she will dengar all my bebelan and I always menjadi her penasihat when she have a personal problem.

We are MINTMIN!!hehehehe

Saturday, August 9, 2008

Most Bowsan Person In UMP

"Azmeen,ada movie baru tak in your laptop?"

"Takdelah.I takde movie,try mintak dengan A atau B"

"Azmeen,ada game tak dalam your laptop?"

"Eh sorrylah,My laptop takde game,I tak suka main game"

"huh?"

Friday, August 8, 2008

Friendship

Hari Rabu,jalan-jalan kat astaka and ternmpak cincin murah yang berharga rm3.
Cincin tu ada dua dengan design yang sama.
Masa tu semua kecoh2,Tantan share beli dengan Nana.So saye dan Min pun decide nak beli.hehehe...konon macam cincin for our friendship lah.

Tadi (hari Khamis) si Tantan ngan Nana dah pakai dorang punya cincin. Me and Min terlupa.
So tadi kul 12 ingat kan nak buat friendship vow dgn Min....tapi tetiba...

Min:*Ckp kpd rum8*Ni cincin friendship nie..
Mint: Nak propose nie,kul 12.
Min: Kan 8/08/08
Mint: Ha'ah lah.Wah,romantik gila.

Rum8: Eh kenapa buat esok,pukul 8.08

Mint: Ha'ahlah,kita tukar cincin esok lah dalam kelas.
Min: hah,esok,ingt tau.

HEhehe...so esok pada pukul 8.08am bertarikh 08/08/08,saya dan Min akan bertukar cincin friendship kami.
Too bad my jari sangat besar so the cincin is too small for my jari manis.So gotta wear it on my baby finger.Weird?...
hahaha....so what...I won't be wearing it anyway,just for tomorrow je,exchange friendship vow!...huhu....

Idea cincin nie datang secara tidak sengaja,sangat spontan!!

(niat di hati nak upload gambar si mint&min,tapi takleh,bermasalah btol tenet nie...)

Sunday, August 3, 2008

Saturday Sunday

My saturday starts at 2pm!hahaha...
Baba bought me nasi lemak forbreakfast and I had mybreakfast at 230pm.I waste half of the Saturday towards sleepin.
I slept at 4am because I was reading a novel.LoveStory.huhu.
Then in the evening went to thecondo and at night went to watch DrumFestival.
Malaysia was represent by ASWARA.(some of the aswara boys are hot!!)
And Japan representative did an ear-catching perfomance.Like it!
After the Drum festival.Took picture around the Dataran merdeka with sibling.
Then went to eat nasi kandar.
I slept kind of early,3am because was having headache.Maybe because its the effect of the drums.

SUNDAY-

My day starts at 1145am.HAhahaha...15mins and I just wasted half of Sunday.
Lepak with Mateen and Danish...watch tv...
Then at 2pm went swimming.330pm had my breakfast+lunch+tea.

And my bus was at 630pm.So baba send me to Puduraya.

p/s:Oh ya,KAMI gig in pahang was cancelled.I'm looking forward for the one in KL...hope i get to go!!

Friday, August 1, 2008

Let by Gone Be By Gone

Keburukan menggunakan hp touch screen..

Lepas tunjuk sms si dia pada Rara,terus letak hp dlm my bag.
And setengah jam kemudian....
INBOX EMPTY

WTH!!!!????

Masa I letak hp tu dlm bag mungkin autolock belum lock the screen,jadi mungkin masa I berjalan the hp bergerak and tertekan DELETE ALL.

Gila frustrated!!
Macam all the sms yang I sayang,and of course lah I sayang kalau I dah simpan bertahun-tahun.
All the memories have been deleted.
Dan yang paling terkilan sekali ialah,sms dulu-dulu bersama Liew Kit Kong turut terdelete.Yup that Kit Kong yang main bola for Malaysia tu.

Memang macam unbelivable bila tgk my inbox empty.SHIT!!!....

Sms from si A,B,C,D....wargh...why!why!.

The good side of it...lupakan apa yang dah berlalu,Teruskan hidup.maju ke depan.
jangan fikir kan benda yang dah berlalu.
So I'm going to start fresh all over again!

Dahlah,taknak fikir pasal sms yang dah takde ni.Benda dah jadi nk buat mcmmana kan.Redha dan pasrah je lah.Mesti ada hikmah kut,,hahahha

Rara...u ingt kan apa yg he wrote in da sms???nnti klu i lupa u ingt lah..ahhaha

Cukuplah sedey.Fikir pasal benda yang happy plak.

TODAY BALIK KL!!!
Sekarang pukul 1248....bas pukul 130pm.Yeay..less than 1 hour i akn balik..Huhuu...
And kebetulan masa I balik KL.
Esok KAMI Gig Tour kat kuantan.Too bad lah I balik KL,lagipun kalau tak balik bukannya i ada kwn nk pegi.
Kalau ada pun si Rara tu je lah yang layan benda mcmnie.next time eh rara..hehehe.

Kaylah.nak pack barang-barangku.

FRESH START!

Labels