Friday, September 26, 2008

MorningGlory2

Selamat pagi to everyone.
In less that 6 hours I will be leaving UMP and go back to KL!
Yay,dah hampir sebulan tak balik,kerinduan terhadap kebandaran amat melampau.

Semalam adik call and dia ckp,connection kat rumah down.So mungkin tiada update sehingga,Mint melepak di tempat yang ada Wifi atau Mint dah kembali ke UMP.

Jadi rerakan semua.

SELAMAT HARI RAYA dan Ingin ku pohon maaf jika ada salah dan silap.

Mint suka menyakitkan hati orang secara sedar dan tak sedar.heh.

Thursday, September 25, 2008

Wednesday, September 24, 2008

tik-TAG-toe

Hari ini dalam sejarah:
Mint kena tag for the first time.lame?
everything have to start with the first kan?

7 Fakta mengenai si Azmint Aida,
  1. Kalau korang kenal Mint beberapa bulan yang lalu,gigi dia jongang!Agak teruk lah jugak ke-jongang-an dia tu.Yup.Tapi sekarang tak lagi sebab setiap malam dia pakai retainer.Thank You technology
  2. Mint tak suka makan sayur yang warna hijau.Jadi setiap hari dia makan carrot jer.
  3. Buta IT???taklah,tapi Azmint Aida seorang yang "buta sukan".hampir semua sukan dia tak tau main and undang2 permainan?Lagi blur..even bola jaring yang hampir semua perempuan tau main pun dia sengal jugak.Hanya satu sukan jer dalam dunia ni yang dia kenal secara mendalam,bowling!
  4. Seorang yang terlebih positif.Permikiran dia sangat over-positif.Bila ada benda buruk mesti dia cakap,"Ada hikmah ni".Kekadang tu macam poyo jugaklah perangai dia yang ni.
  5. The ONLY lady in the family excluding her mama.
  6. Mint takde favourite song atau favourite band atau favourite singer.Semua pun boleh.Ada satu masa dia akan dengar lagu Bittersweet,pahtu jap lagi lagu Il Divo,and tetiba lagu SixthSense.Backstreet boys dengan N'sync tetap di hati.Lagu Britney Spears sentiasa ada dalam mp4.
  7. Special someone?Apa tu??Mint tak pernah ada special someone.Boyfriend memang lah ramai.Kawan lelaki kan boyfriend tu?.....kekasih?lover?Apa tu eh?...sebab tu kalau keluar berjalan Mint akan ditemani oleh kawan-kawan dan adik-adik@bodyguard sahaja.
Yay!berjaya melaksanakan tugas yang di beri oleh enche Rahimin.

Sekarang saya meng-pass kan tag kepada Faiz@Advencer,Tayunk@intangible dan Yana@ketulusanhati.

Saturday, September 20, 2008

Tuhan bayar cash.

Di satu petang,dalam lebih kurang pukul 650pm.

Jac:Mint,tolong belikan teh ais,wa nak beli ais lah.
Mint: Owkeh.No hal

Beberapa minit kemudian,lepas Jac dah beli ais dia pun pegi tunggu Mint kat meja.

Yana:Fara..kita dah biasa minum lepas beli air.Jangan terminum sudah lah
Jac: Hehhehehe...
(tak sure ar apa conversation dorang,sebab masa nie Mint tengah beli air.)

Lepas dah beli air,Mint pun hulur lah air teh ais ke Farah.
dan tetiba! farah bangun....dan lari...and Yana plak gelak..

Mint memula blur,pehal minah dua orang ni?Sorang lari,sorang gelak?

Tapi Mint buat2 faham and gelak jugak.
Masa tengah jalan nak keluar kafe,mak cik kafe yang hujung pun bersuara...

MakCik:Terminum eh???
Yana:HAHAHAHAHAHA
Mint:*senyum*
Jac:*tengah berlari*

OWH!Jac terminum ke???

Sesampai dalam kawasan hostel,terus Jac meludah air yang dia terminum.Sebaik dia ludah....

azan pun berkumandang.

Dalam blog Jac dia ada cite pasal benda nie dengan lebih detail...Blog Jac...

Dalam blog Jac,dia bengang dengan Mint and Yana sebab gelak kan dia.And dia berdoa agar kami akan diberi balasan.
Dan di bulan Ramadhan lagi mulia ini,doa Jac sampai ke tuhan dengan cepat.

Hari Khamis aritu.Kelas Fluid tamat,and macam biasa semua keluar kelas untuk ke kelas seterusnya.
Masa tu semua berpusu-pusu nak keluar.
Ada mamat nie nama dia Afiq,dia dengan baik hati nyer memegang pintu dan memberi laluan kepada gadis-gadis untuk keluar.
Mint jalan belakang Yana.
Masa sedang jalan depan si Afiq , belakang orang ramai semua berebut nak keluar..tetiba....


BUP!

Eh mana Yana???

Pahtu Mint tengok bawah,.
Yana dah terbongkang kat bawah.Dengan kaki terkangkang.
Masa tu pukul 3ptg,mungkin semua orang lapar,jadi orang semua macam takde perasaan tengok Yana jatuh.
Memula macam nak gelak,tapi kesian lah sebab kawan kan.

Yana:Alamak.Malu nyer.Dahlah depan Afiq
Mint:Yana nak gelak boleh tak?Tak tahan lah
Yana:HAHAHAHAHHAHAHAHAA..*sebenarnya yana nie gelaksebab nak cover malu*
Mint:HAHAHAHAHAHA..*memang nak gelak dari tadi*

Lepas kelas.

Mint:Jac,tadi ada orang terjatuh....blablabla
Jac: Tulah...aritu korang gelak kan aku.
Yana:Hah!lepas nie,Mint jaga-jaga.Tapi aku taknak gelakkan Mint,sebab nanti kena balik
Mint:Alamak!menyesal Mint gelakkan Yana...ish...
Jac:Jagalah lah lu...lepas nieTuhan balas kat lu plak bai.

Yana pun ada blog pasal kejadian neh....Blog Yana...

Dan ya.Memang Mint dah kena balasan nyer pun.
Cuma time Mint kena,takde orang nampak.Mungkin sebab Mint tak gelakkan jac macam Yana...

Semalam lepas sahur,pergi toilet.On da way nak jalan dari toilet ke bilik...
Tetiba selipar rasa licin,hilang imbangan badan,dan kaki kanan terus gerak ke depan tanpa dapat dikawal.....dan.....BOOP!...
mint tergelincir didepan bilik sebab terpijak hirisan kulit tembikai.

Ish...sapa yang tinggal kan kulit tembikai nie??Dah lah sehiris pulak tu.Kalau ye pun,janganlah halus sangat.Orang tak nampak.kan dah jatuh.
Memang gila sakit lah.Tapi air muka tak mengalir ar,sebab takde orang nampak.

So Jac,kira Tuhan dah balas ar eh?hehehe...

Lepas nie,taknak gelakkan orang dah.Tuhan bayar cash ouh.

Thursday, September 18, 2008

I.M.M.G

I Miss My Grandmama.

Semalam masa berbuka,Farah buat air teh panas.
Dah lama kitaorang berhajat nak berbuka dengan air teh panas nie,tapi selalu tak kesampaian sebab..
  • malas
  • Yana tak suka minum teh wangi (Farah cuma ada teh wangi je)
Apa kena mengena minum teh dengan Mint rindu dengan arwah nenek??

Masa farah tengah buat air teh,Mint terus teringat kat nenek.
Aroma and rasa teh wangi tu exactly like the air teh I used to drink in nenek's house.

Its been a year since nenek died.I miss her.I don't get to see her for the last time because I'm here in UMP.Anyhow.I did blog about her condition when she's in coma.
Post about her1 and her2.

Yesterday,everytime I took a sipped of the tea,it remind me of her.

Hari Raya is just around the corner,and this year will be the 2nd raya without Nenek.
Last time, her signature dishes during Hari Raya will be her delicious "Agar-agar" and "wajik durian".And not forgetting the only food that I'm so crazy over,the "Sambal Sotong".

Atuk left before nenek.He died in 2005.
Before atuk left us,nenek loves to cook Rendang Daging.Everyone in the family will praised nenek for her cooking.
I still remember back in the old days when some of my aunty asked ,..

"Ma,macammana mak buat rendang sedap eh?sedap betul"
"Tanya lah baba kau tu"
"Hah??Macam mana ba?"
"Alah,masa ma masak,baba tolong kacau."

And then me and my adik tak puas hati with atuk answer..

"Tuk,macammana atuk tolong kacau rendang.Bukan atuk tak larat ke"
"Alah.tak susah pun.Atuk bukan kacau rendang dalam periuk,atuk kacau nenek kacau rendang".
"Hah?!"

Romantikkan??

Masa atuk and nenek sihat-sihat belaka,memang wajib setiap hujung minggu Atuk bawak Nenek makan kat luar untuk breakfast atau lunch.

I Miss My Grandparent.

Al-fatihah.Moga roh mereka dicucuri rahmat.

Wednesday, September 17, 2008

Selamat ULTAH!


Happy Birthday to Danial!
My adik and my abang at the same time!
Cepatnya masa berlalu,Danial dah 17teen!!and next year he will be in college dah??!!...woah!.

Monday, September 15, 2008

Padang tempat main bola kan???-no 2.

Berdasarkan pada entry yang lalu.

dan hari ni baca paper,trus nampak article ni.
BERBUKA DI PADANG...
So,bukan Mint jer yang dapat culture shock.
Memang benda nie boleh jumpa kat Kuantan jer!
Jadi bukan Mint yang pelik sebab tak pernah nampak.Tapi orang Kuantan yang pelik.

Dan Mint dah ada pengalaman menjadi salah seorang daripada orang pelik tu.

Sunday, September 14, 2008

Jimat Sangat Pun Tak Elok

Hari Ahad yang tenang.Yana,Mint,Farah kempunan nak makan ayam golek.
Kat Ump mana ade ayam golek.
Jadi..
"Tan,tolong cari keta..nak gi Bazar kat luar ar,nak cari ayam golek"

Beberapa minit kemudian.
"Ok,korang keta dah dapat,kul 4 kay."

Dalam pukul 4 lebey tu si Tan pergi ambik keta and ambik kitaorang tiga orang.
Baru beberapa kilometer dari UMP..

Tan:Eh...eh...korang rasa tak?
Mint:Rasa..rasa...
Tan:Jangan cakap minyak takde...jangan mati..jangan mati
Yana:Tan..mu cuba lagi..bawak kat tepi2 sikit
Farah:*senyap*
Mint:(terus tadah tangan) Ya Allah,lgi sikit jer..
Tan:Eh memang dah takleh dah nie,dah mati dah.

Kereta pun tak dapat nak hidup dah.Minyak memang dah takde langsung.Si Tan terus call owner kereta..
"Berita buruk nie,minyak dah habis.Kitaorang kat....."

Dalam 15 minit jugak kot tunggu bro tu datang bawak minyak emergency.
Bro tu pun datang dan menghantar sebotol minyak.

Lepas kereta dahboleh start,jalan.
Dah jalan sebelah stesen minyak bukannya nak isi minyak.Boleh trus kan perjalanan pergi bazar.Bajet dekat lah kan.So minyak yang bro tu isi tadi konon cam cukup.

Selepas dah bersuka ria membeli-belah di bazar itu.Dan kami telah beli seekor ayam golek!yeah!misi berjaya!

Tan:Eh agak2 cukup ke minyak nak balik nie?
Semua:*senyap*

On daway nak kluar bazar tu,stesen minyak memang dah depan mata.Tapi disebabkan degil dan nak sangat"berjimat".
Selepas 1km....

Tan:Eh...eh...
Mint:Aghhhh
Yana:Ahhh
Farah:Ahhhh
Mint:(tadah tangah)..Ya Allah lagi sikit jer lagi
Tan: Tulah tadi dah dekat dengan stesen minyak taknak isi
Farah: Tulah jimat sangat...
Mint:Jauh rupanya Ump nie..

Kitaorang berpicnic jap kat tepi jalan.
Otak memang tengah pikir cara camner nak dapatkan minyak.Stesen minyak yang tadi 1km kat belakang and stesen minyak kat depan 1km lagi.WARGH!!!

Lepas beberapa minit tak berbuat apa-apa,dengan macho nyer si Tan menahan motor yang lalu sebelah kereta.Nasib baik ada sebuah motor nie berenti.
Memang baik lah.Dia tolong isikan minyak di dalam botol.

(Oh ya,sebelum Tan memberhentikan motor tu,ada banyak adegan-adegan yang hanya akan memalukan kami 4 orang.Takyah cite ar)

Abang motor tadi dah isi rm6 minyak ke dalam 2 botol air.Dan telah patah balik ke kereta kitaorang and bagi minyak tu.Memang abang motor tu dah jadi "Hero Of The Day".
heh!

Memang sengal betul lah.Lebey kurang 30 jam jugaklah berpicnic kat tepi jalan tu.Ketebalan muka masa tu takyah cite ar.

Cite nie,kitaorang tak cite dengan orang pun.Sebab Tan cakap,"biar pecah di blog,jangan pecah di mulut".
Hehhehe...sebab yang bacablog kitaorang pun bukan nyer bebudak UMP!!..(kot?)..hahaha
Kalau ada budak UMP yang baca,,buat bodoh je lah eh.

Saturday, September 13, 2008

Padang tempat main bola kan???

Burp!!...(bau BigMac McDonalds)

hehehe.

Hari ni buka puasa di tengah-tengah padang MPK.(btullah kut nama tu)

Sampai2,ramai orang kat tengah padang tu.Siap bentang tikar lagi.
Memang Mint dpt culture shocklah.
Tak pernah seumur hidup,Mint tengok orang berbuka ramai-ramai atas padang.
Wah!!..
Mint pun tergolong dalam orang2 yang berbuka kat situ.
Buka dengan kengkawan yang seumur.Best!

Dan makanan yang dijual sangat lah banyak.Sebab banyak sangat pilihan,akhirnya Mint tak beli apa-apa pun."Spoiled for choices"

Padang tu berdepan dengan masjid.So after berbuka straight away pergi sembahyang.

Mint.Kawan
"Macammana nak masuk masjid ni?tak pakai tudung"
"Alah Mint,buat bodoh jer.Bukan nyer kena kompaun kat sini"
"Tapi masjid kawasan menutup aurat"
"Alah.."
"At least Mint tak bertudung tapi sembhyang,kalau bertudung tapi tak sembhyang lagi teruk"
"Ntah"
"Ok,jom masuk"

Selepas bersolat.
Niat nak menonton wayang,tapi tiada movie yang menarik.Jadi terus mengerakkan kaki ke Karaoke Box.Sing..Sing..Sing..

Kul 10 camtu pergi ke TC.Dan McD tujuan utama kami.
McD's Mcflurry Oreo Mudpie,sangat sedap!!!nyum2...
And BigMac sangat mengenyang kan.

Dah kenyang,dah puas,sekarang dah mengantuk.
Tapi baru lepas makan satu BigMac,takkan nak tdo kut??

Thursday, September 11, 2008

Mendaki Bukit

Hidup nie boleh di ibaratkan macam mendaki bukit,ataupun gunung.

Nak mendaki tu punya lah susah.Kita kena pilih jalan yang betul.
Masa mendaki tu kita mungkin boleh sesat atau terjatuh atau tergolek ke bawah.
Macam hidup lah.Permulaan memang susah.Kita kena buat keputusan jalan mana yang kita nak lalu dan kita kena harungi semua halangan yang ada kat depan.

Dan kita tak boleh mendaki seorang diri.Kalau jatuh takde orang nak tolong.
Begitu juga dengan hidup.Kalau kita hidup sendirian dalam dunia ni tanpa keluarga dan kawan,maka tak ke mana lah hidup kita.

Masa nak mendaki,kita kena ada bekalan yang secukupnya untuk sampai ke puncak.
Dalam hidup,kita kena belajar,belajar dan teruskan belajar.Pengalaman memang penting.

Bila dah sampai kat puncak.Memang bahagia.Sebab biasanya dari puncak gunung kita akan lihat permandangan yang indah.Kebesaran kuasa Tuhan.Hasil pendakian yang susah akan memberi kita kelegaan.
Kalau dalam hidup,lepas kita dan harungi semua dugaan dan cabaran,kita berjaya.Tak kisah lah berjaya dalam bidang apa sekalipun.Tapi memang waktu di puncak nie,kita kan berasa selesa dengan hidup.Bahagia sebab tak sia-sia selama nie kita berusaha untuk sampai ke tahap tu.

Terpulang lah pada kita berapa lama nak berada di puncak.Tapi jangan lama sangat duduk di puncak.Ramai lagi orang yang nak menikmati opermandangan indah itu.Harus dikongsi.Jangan kedekut sangat.
Tuhan cipta dunia nie untuk dikongsi.Mana tau kalau duduk lama-lama,nanti hujan dan akan ada tanah runtuh.Tak pasal-pasal mati ditimbus tanah dan tak sempat nak balik ke kaki gunung.
Jangan lah riak dan takbur bila dah berjaya.Kongsi dengan orang lain.Dengan keluarga,kawan,si dia dan sesiapa yang ada di sekeliling kita.Kalau dah berjaya tu,jangan lupa pada orang yang membantu kita untuk sampai ke puncak.Dan yang paling penting,bersyukur pada Tuhan.Sia-sia mati kalau tak sempat nak menikmati hidup masa tengah berada di puncak.

Nak mendaki gunung rasa memang macam lama sangat.Tapi bila nak turun semula,laju je.
Tup.tup.dah sampai ke kaki bukit.
Jadi lepas kita dah berjaya."our lives will go with the flow".
Dah ada kerja tetap.Dah capai mimpi-mimpi dan angan-angan zaman kanak-kanak.lepas tu kahwin.Berkeluarga.Bahagia.

Tapi....kita juga mungkin akan terjatuh semasa turun.Tergolek ke bawah,tersungkur mungkin.Jadi nak turun juga harus berhati-hati walaupun ianya mungkin lebih senang dari mendaki.
Bukan semua bernasib baik akan mendapat "happy ending".

--------------------------------------------------------------------------------------
Sekarang nie Mint tengah mendaki gunung yang sangat tinggi.Dan banyak betul batu-batu besar,ranting-ranting patah,pokok tumbang sepanjang jalan nie.Kena berhati-hati.
Dan batu yang besar kat depan Mint sekarang nie adalah batu "Assignment fluid", dan "Assignmment soil".
Fluid kena submit esok dan soil nextweek.
Nak tak nak,kena juga berjaya melepasi dua biji batu yang besar nie.Ni kes dah silap pilih jalan ar ni.Ish...

Wednesday, September 10, 2008

Welcome Nana!

This post is to welcome my friend Nana into the blogging world.
She wanted to be anonymous,but then she upload her picture at her profile.So she's not anonymous lah.heh!

WELCOME NANA!!!Have fun blogging!!(Nana's blog)

That is Nana and me.I look so chubby@round@fat.From now on,I will sweeten up a liltle bit of my expressionless face!ish..my expressionless face is so ugly!!

Monday, September 8, 2008

Selamat Pagi!

Semester lepas,dalam kelas semua adalah rakan-rakan yang mempunyai umur yang sama.
Jadi macam boleh get along dengan jayanya untuk setahun.

Tetapi,semester ni semua dah berubah.
Dalam kelas tu cuma ada 9 orang jer rakan-rakan seperjuang yang sama umur.Yang lain semua orang yang telah matang.Oh ya,dalam kelas ada 26 orang.Jadi majoriti dalam kelas tu orang tua lah.
Memang nampak sangat kematangan dorang daripada kitaorng yang muda-mudi nie.Memang beza betul.And mereka agak berfikiran "dewasa" lah.

Yelah lagipun dorang kan dah pergi Industrial Training.Kami hanya budak-budak lepasan matrix satu tahun yang taktau apa-apa pasal dunia sebenar.

Tetapi.Orang-orang tua nie,kadangkala agak membuat bebudak muda nie rasa loya dan nak muntah.Antara sebabnya:
  • Idea yang kami 9 orang beri ditolak dengan serta-merta.
  • Kalau group discussion,kitaorang macam tunggul yang dibuat hiasan jer.
  • Kami terasa diri kami bodoh kerana idea kami tak diterima,padahal idea yang dorang bagi tu sama jer.
  • CIS!!!
Dan ada satu situasi dimanaa,kita boleh nilai perbezaan permikiran golongan yang tua dan berpengalaman dan permikiran kami remaja muda-mudi yang hanya lepasan matrikulasi satu tahun.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Situasi:En A memberi tugasan,"list all thecriteria that you should have in an advertisement"

Apalagi,kami golongan muda-mudi terus teringat kan iklan di TV dan Billboard.Dan dengan bangga nya kami berbincang pasal iklan petronaslah,celcom lah,dan model2 kacak dalam iklan.
Kami pun dengan bangga nyer menyenaraikan ciri-ciri dalam advertisement:
  • Model yang menarik
  • Short and simple(time duration)
  • Colour attractive
  • menarik perhatian penonton
Masa tu golongan tua dan golongan muda-mudi belum mula bergaul lagi.Jadi grup ikut umur.haha.

En A:Ok,so what the criteria that you should have in a adertisement?

Si tua:Company's name,Company address

Si muda:*blur*huh?

Si tua:Job position,criteria,qualification

Si muda:Huh??

En A:Okay,next week bring a sample of advertisement,you can find it in TheStar,NST,,blabla...

En A hanya menyebut advertisement.And golongan si muda yang kreatif terus memikirkan pasal TV dan Billboard.Takterlintas langsung dalam kepala pasal iklan dalam suratkhabar.
Macam mana golongan tua boleh faham apa yang En A cakap??

Yelah,mereka bepengalaman bekerja.Mesti dulu before sambung belajar dorang tengok iklan-iklan kerja kosong dalam suratkhabar tiap-tiap hari.Sampai dalam otak pun dah save,kalau cakap "advertisement" maknanya iklan kerja kosong.

Konklusi:

Golongan muda mantap!think out of the box dan creative amat.Golongan tua,terkongkong dengan dunia dewasa.

Thursday, September 4, 2008

Bloated.

Hari ni macam orang tak pernah jumpa makanan.Beli banyak betul makanan sampai pukul 10mlm baru habis makan.
Oh ye,my partner in crime dah tido dah pun.Si Yana.Dia kenyang sangat lah tu.
I pun macam dah rasa mengantuk,tapi baru pukul 1130mlm.Paling awal I boleh tido is at 12ish.

Ada sesetengah peniaga nie,meniaga hanya kerana duit.
Dah lah tak sedap.Tak mesra pelanggan.Mahal.Sombong bodoh.
Haih.
Terima je lah.
Biar orang buat kita,kita senyum je.

Hari ini ada kelas Islamic Institution bersama Mr N.
My favourite subject.Heh!
Pengajaran hari ini:
"Roles and responsibility as a community members.....blab....bla.....Amal makruf nahi munkar.
Which means,we have to lead someone to do good thing and avoid him from doing something bad....bla...bla....Kita kena melarang orang di sekeliling kita membuat kejahatan,walaupun dengan melarang dia,akan menimbulkan konflik antara kita dan dia.."

Perkara konflik ni memang sesuai dengan Mint. Beberapa bulan yang lalu,Mint telah mencetuskan konflik dengan seorang makhluk tuhan ni. Konflik tu lahir daripada teguran aku yang jujur terhadap si dia.Well,it was nothing actually.But that makhluk tuhan is such an "emosi" person.

Yang penting.I've told that person the truth.Like it or not.I don't care.

And Mr N said that,"biarlah orang buat jahat kat kita,jangan cakap belakang.Cakap belakang ni kita kena buang dari masyarakat negara kita.Kamu semua nie akan jadi masyarakat kelas pertama.Jadi jangan cakap belakang.Tegur depan-depan.And kalau orang buat jahat dengan kita senyum je lah.Its his fault not ours.We don't make the problems."
(not his exact word,but something like this ar)

So from now on,I will kurangkan cakap belakang.And try to be polite and nice and everything.Jangan buat masalah.

p/s:Today Mama cooked!Well its very hard to ask Mama to cook.And she cooked her best Sambal Sotong!..My late grandmama was very good when it comes to cooking sambal sotong,and so does Mama.Maybe its the family specialities.I want to learn from Mama how to cook that Sambal Sotong .Hehehe...And I'm the only one who didn't get to eat the delicious sambal sotong.
I'm stuck here in Pahang!

MorningGlory


Good morning!
Its 730am now and my class is at 8am.English class.
This morning after "sahur" at 430am till 530am,I do not sleep.
I browsed the internet,go read all the blog that i feel like it.
At one moment,there's this feeling inside me.The feeling is like...'I'm missing someone so bad but I don't know who is that someone'.
Neither do I have a special ones.
Haih.

So I told my Tayunk about my feeling.And she understand it!Woah!
And she send me a song..

I don't need a man-PCD

I see you looking at me
Like I got something for you
And the way that you stare
Don't you dare
'Cause I'm not about to
Just give it on up to you
'Cause there are some things I won't do
And I'm not afraid to tell you
I don't ever want to leave you confused

The more you try
The less I bite
And I don't have to think it through
You know if I'm into you

I don't need a man to make it happen
I get off being free
I don't need a man to make me feel good
I get off doing my thing
I don't need a ring around my finger
To make me feel complete
So let me break it down
I can get off when you ain't around
Oh!

You know I got my own life
And I bought everything that's in it
So if you want to be with me
It ain't all about the bling you bringing
I want a love that's for real
And without that then no deal
And baby I don't need a hand
If it only wants to grab one thing

The more you try
The less I bite
And I don't have to think it through
You know if I'm feeling you

I don't need a man to make it happen
I get off being free
I don't need a man to make me feel good
I get off doing my thing
I don't need a ring around my finger
To make me feel complete
So let me break it down
I can get off when you ain't around

Let it go
Let it go
Let it go
Let it go
[Repeat 4X]

I don't need a
I don't need a man, I don't
I don't need a man
I'll get me through
'Cause I know I'm fine
I feel brand new

I don't need a
I don't need a man, I don't
I don't need a man
I'll make it through
'Cause I know I'm fine
Without you!

I don't need a man to make it happen
I get off being free
I don't need a man to make me feel good
I get off doing my thing
I don't need a ring around my finger
To make me feel complete
So let me break it down
I can get off when you ain't around
Oh!

I don't need a man (I'm over you)
I don't need a man (I'm over you)
I don't need a man
(I'm without you)
(I'm over you)

I don't need a man
I don't need a man
I don't need a man

Tuesday, September 2, 2008

At last!

I'm back in this U since yesterday.

But the connection is okay since this evening.Yesterday was so damn bored because no connection with the world.

My merdeka celebration this year is very "dull" for some reasons..
-Danish wasn't at home because he went acting in Negeri Sembilan for a hari raya telemovie.
-Danial's girlfriend sleepover to celebrate Merdeka eve and merdeka day with us..(my family)
-Mama,baba and mateen selalu bertiga
-END UP: I'm all alone!!..takde lah tersisir sangat,tapi danish takde memang bosan lah.
Danish tu my gossip partner,gila-gila partner,jalan-jalan partner...tapi dah dia minat acting,so redha dan pasrah je lah.

**********************************************************************************
flashback:30 August 2008

My bus is at 1am,so takkan I nak jalan sorang2 to the bus stop.End up,sume my friends yang ada send me. 8 of them walk all the way to the bus stop to send me sorang!..hehehe.
Gaya macam ramai jer yang nak naik bas tu,in the end, I'm the only one!..hehehe

THANK YOU ALL!!!!

**********************************************************************************

During merdeka eve,mama was with baba and mateen,danial and his gf,so i end up watching the tv alone.So at 1030pm,I walk to my room and sleep..........
Dum!DUM!Dum!..
I'm awake to the sound of the fireworks from Dataran Merdeka.Its 12am and the 51st Merdeka for Malaysia.
I went to the living room and Mateen was sleeping on the couch,and the two couple are watching the fireworksfrom the balcony.Mama and baba, Danial and his girlfriend.Me alone mcm penyibuk jer.Lantak ar..nak tgk fireworks.
I look at the fireworks for awhile then i got bored.I sms-ed all my friends to overcome the boredom.

Danial dah bawak girlfriend balik rumah dah.Siap sleepover lagi.Me??haih..
Menunggu that "seseorang" yang I taktau siapa and bila akan tiba.

Ma,if by 24 I haven't meet that someone.You search for me one eh?..(if only my Mama read my blog.harharhar.)

Labels